IT-Rummet / ProgramTips

Prezi

Prezi är ett visuellt och bra verktyg för att skapa presentationer och har många funktioner som power point saknar. Dessutom fyller prezi en ganska stor bit av det som jag personligen och många andra tycker saknas med power point.

I Prezi har du en obegränsad arbetsyta där du inte längre behöver trycka in en massor med information. Det är enkelt att ladda upp bilder och sedan anpassa dess storlek för att förtydliga dess vikt. Man kan leka mycket med form, storlek och placering för att verkligen förtydliga din presentation. Det är också ett kul verktyg att jobba med då man kan känna sig kreativ och skapa något väldigt personligt.

Man kan behöva lägga lite tid på att lära sig känna programmet och Prezis gränssnitt men det är tid väl spenderad då den ger nya möjligheter. Det finns dessutom väldigt många fördesignade mallar som man kan välja mellan och sedan modifiera för att göra personliga.

Ett bra tips är att börja med en Power Point presentation du redan gjort och sedan prezifiera den. Kan bli väldigt snyggt och också ett bra sätt för en att lära sig prezi. Jag tycker dock att prezi är ett såpass bra verktyg att en presenation helt i prezi blir snyggare.

Det är inte svårt att komma igång och prezi går även att köpa. Då får man tillgång till deras desktop program, så man kan göra presentationer även fast man har en dålig uppkoppling.

Min Prezi Presentation – skapad i prezi med hjälp av en av deras många mallar

En guide i pretzifiering

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s