Pedagogen

Tillgång till färdiginspelade videolektioner

Efter all uppmärksamhet av Flipped Classroom har nu idén med inspelade videolektioner/genomgångar börjat slå rot inom olika nystartade portallösningar. Vid SETT-mässan 17-18/4 besökte jag tre olika företagsmontrar som alla utvecklat portaler för inspelade genomgångar – Studi.se, Mystudyweb och Youschool.se.

Studi.se är den portal som jag bedömmer kommit längst i utvecklingen och kan presentera en lösning som både är tilltalande för lärare och elev. Studi.se har i dagsläget över 700 färdiginspelade genomgångar av anlitade lärare. Portalen vänder sig till högstadiet och alla filmer följer förmågorna från Lgr 11.

Eleven loggar in på Studi.se och väljer aktuellt ämne, moment och filmgenomgång. Därefter finns det frågor där eleven samlar ”poäng” och kan kvalificera sig till nästa nivå (lätt-> medium -> svår). De ämnen som finns är matematik, kemi, fysik, biologi, svenska, engelska, historia, samhällskunskap, religion och geografi. Bild

Den ursprungliga tanken från grundarna av Studi.se var att erbjuda en portal för läxhjälp. Med utvecklingen av portalen så har dock fokuset flyttats till att mer erbjuda en lösning med genomgångar, frågor och möjlighet till studieplaner (anpassade av dig som lärare) som passar som ett läromedel i undervisningen.
Hur kan vi då använda denna Studi.se?
Vi har tillgång till en gratis skollicens terminen ut. Du kan enkelt gå in på studi.se och registrera dig. Ange Viktor Rydbergs Samskola så kommer du få möjlighet att få ett undervisningsrum för dina respektive klasser. Sedan kan du låta eleverna själva logga in och ange korrekt skola och klass. Du som lärare godkänner med en enkel klickning om en elev ska få tillhöra ”ditt undervisningsrum”.
Är du nyfiken och vill bolla idéer och användningsområden så får du gärna höra av dig till mig. Lena är den på skolan som har börjat använda tjänsten sedan ett par dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s